Обадете ни се на:
тел: 064 / 823 788
 
 
 

Актуално

Покана до родителите за излъчване на представители

в Обществения съвет

 

                           Уважаеми родители,

Декларации за записване на класираните деца ще се приемат от 02.05.2023 г. до 13.05.2023 г.

 

 

   Изложба на детски творби на тема: "Улица! Внимавай!" беше подредена в салона на ДГ "Слънце" - гр. Плевен.

   Заедно със своите учители, децата от всички възрастови групи изработиха интересни проекти, в които сложиха много старание и творчество.

   Бяха проведени обучаващи беседи и дидактични игри, с които децата си припомниха и затвърдиха правилата за движение по пътищата.

   Така детската градина отбеляза 17 ноември - Световният ден за възпоменание на жертвите от ПТП.

Детска градина "Слънце" - гр. Плевен - "Европейската седмица на мобилността"

 

  Децата се включиха в инициативата с разнообразни дейности организирани от учителите по групи.

  Те показаха своите знания и умения по БДП.

  Нашите бъдещи първокласници призоваха всички участници в пътното движение, да бъдат внимателни и да спазват правилата.

  Възпитаниците от детската градина, заедно със своите родители се включиха в инициативите организирани от Община Плевен.

За поредна година ДГ "Слънце" - гр. Плевен отбелязва

29 юни "Ден на безопасността на движението по пътищата"

  По случай деня на безопасността на движението по пътищата, комисията по БДП към ДГ "Слънце" организира различни мероприятия с които отново обърнахме внимание на тази толкова важна за живота и здравето тема.

  Децата с огромно желание пяха, играха и рисуваха пътни знаци на асфалта.

50 години

Детска градина „Слънце”

Създаваме

Минало, Настояще и Бъдеще

През 2022 година ДГ „Слънце” в град Плевен чества своя 50-годишен юбилей. Създадена през 1972 г., годинr наред тя се утвърждава като средище и школа по изобразително изкуство, приложно творчество и естетическо възпитание под ръководството на директори Милка Каланова и Боряна Иванова.

            През годините сферите на изява на педагозите и възпитаниците разширяват обхвата си и плевенската общественост се наслаждава не само на творбите им, но и на многобройни концерти, спектакли, тържества.

            Честването на своята 50-годишнина образователната институция ще отбележи с поредица инициативи, които отразяват духа на миналото, разкриват ентусиазма на настоящето и гледат смело в бъдещето.

            И тъй като обществото все повече изпитва нужда от естетическо и културно обогатяване първата инициатива, която ДГ осъществи е „Възраждане на изложбата на Майя Ананиева в ДГ „Слънце” – акварел и маслени бои. Картините са част от богатото културно наследство на детската градина и носят със себе си духа на нейната пъстра и изпълнена с багри история. По този повод Майя Ананиева споделя:

„Безкрайно съм щастлива, че моите картини отново ще носят и радост и вдъхновение! Първото ми художествено ателие беше в пространството на Детска градина "Слънце", където нарисувах картините за първата ми самостоятелна изложба, там се роди и арт школа "Колорит".  Децата от градината гостуваха в ателието ми, имах специален курс за експериментално обучение с най-талантливите деца, съвместни арт проекти с педагозите. Един прекрасен период от моя творчески живот, оставил трайна следа, която сега започва ново развитие. Сърдечно благодаря на Ръководството на Детска градина "Слънце", че ме направиха  красива част от своя  50 годишен Юбилей.“

Именитата плевенска художничка обогати колекцията със своята нова картина „Пеперуда” и обсъди с директора г-жа Цветомира Добрева бъдещи творчески инициативи на ДГ „Слънце” и Арт – школа „Колорит”, които ще продължат традицията за възпитание чрез дейности в изобразителното изкуство за изграждане на естетическа култура и ценности у децата.

            Картините от постоянната изложба на Майя Ананиева са аранжирани в новосъздадено галерийно пространство в детската градина, обогатявайки естетическата среда, в която се обучават и възпитават стотици деца.

ДГ " Слънце" отбеляза Европейската седмица на мобилността

 

 

   

Безопасност в мрежата

Готови ли сме за учебната година?

 

 

 

Мерки на ДГ "Слънце"

Информирано съгласие

 

 

 

 

 

Декларация за прием

 

Прием на деца за учебната 2020/2021 година

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
 

Едно достойно представяне в Панорама на предучилищното образование

Сияна Георгиева и Анджела Цветомирова от гр. “Барбарони” получиха втора награда от конкурса “Патриотичните песни и стихове за България”! Браво, момичета!

“С обич за мама” - тържество на гр. “Сладурани”

Пресъздаване на обичая Сирни Заговезни, от децата на група "Многознайко" и техните учители Виргиния Борисова, Ана Христова и Рени Георгиева.

          

Свържете се с нас

ДГ "СЛЪНЦЕ" - Плевен

гр. Плевен, ул. „Проф. Илия Бешков“ №4

Тел: 064 823 788

Mail: info-1500185@edu.mon.bg

Форма за контакт